RETOUREN


VRAGEN OVER RETOUREN

Hoe kan ik een artikel retourneren?

Bij uw bestelling ontvangt u een retour formulier. Op dit formulier kunt u aangeven wat de reden van retour is. Vul het formulier in en voeg het bij uw retourzending. 

Omdat uzelf verantwoordelijk bent voor de retourzending raden we u aan bij het servicepunt om het pakketnummer te vragen. Aan de hand van het pakketnummer kunt u bekijken waar het pakket is en wanneer uw retourzending op ons retour adres is bezorgd. Zodra we uw retourzending hebben ontvangen en verwerkt hebben, zult u van onze klantenservice een e-mail ontvangen. In deze mail staat het uit te keren bedrag en de termijn waarop u dit bedrag kunt verwachten.

Tot hoeveel dagen na ontvangst kan ik mijn bestelling retourneren?

U heeft het recht om binnen 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Na deze periode is het retourneren van uw bestelling alleen mogelijk als u ons een geldige reden kunt geven en een akkoord heeft ontvangen van onze klantenservice.

Retourneren is kosteloos. Voor aanvullende informatie verwijzen we u naar onze algemene voorwaarden.

De te retourneren artikelen dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het artikel is gedurende de periode dat u het op zicht had, niet gebruikt of beschadigd geraakt. 
  • Het artikel is niet gepersonaliseerd (gravures, naamplaten, asresten enz.)
  • Het artikel wordt compleet (inclusief alle accessoires behorende bij het artikel), onbeschadigd en verpakt in de originele omdoos* geretourneerd. Sieradendozen moeten worden meegeleverd, er wordt 25 euro ingehouden als deze volledig of gedeeltelijk missen; 
  • Het artikel is compleet;
  • Het artikel zit in de originele, onbeschadigde verpakking.

 

Hoe kan ik een artikel retourneren wanneer ik geen retour formulier heb ontvangen of wanneer ik het retour formulier ben kwijtgeraakt?

Wanneer u geen retour formulier bij de bestelling heeft ontvangen of wanneer u het retour formulier kwijt bent, neemt u dan contact op met onze klantenservice om een nieuw retour formulier aan te vragen.

 

Kan ik een artikel ruilen?

Een aangeschaft artikel uit de webshop kan niet worden geruild voor een andere kleur of artikel. Indien er een andere kleur of artikel is gewenst, kan het artikel worden geretourneerd. Een nieuwe bestelling kan worden geplaatst via de webshop.

 

Wat moet ik doen wanneer ik een foutief of beschadigd artikel heb ontvangen?

Zodra u de bestelling heeft ontvangen, verzoeken wij u de totale inhoud van de bestelling goed te controleren. Wanneer u een defect of foutief artikel heeft ontvangen verzoeken we u dit zo spoedig mogelijk aan onze klantenservice te melden. Indien de voorraad het toelaat zullen we u kosteloos een vervangend artikel toesturen. Wanneer uw voorkeur ernaar uitgaat om het aankoopbedrag terug te ontvangen zullen we het bedrag terugbetalen.

 

Wanneer ontvang ik mijn geld terug?

De termijn waarin u het aankoopbedrag op uw rekening terug kunt verwachten is binnen 14 dagen na herroeping.

Verwerkingstijd terugboeking per betaalmethode:

Bankoverschrijving: 2 werkdagen;

iDEAL en Bancontact: 2 werkdagen;

MasterCard: 10-12 werkdagen;

PayPal: 7- 10 werkdagen;

VISA: 10-12 werkdagen.

Het verschil in termijn zit hem in het contact wat wij met de diverse betaalproviders hebben. Wij markeren uw order als retour en de betaling zal in de eerstvolgende betaalronde meegaan.

 

Krijg ik mijn verzendkosten vergoed?

Bij een retourzending van de volledige bestelling, heeft u recht op teruggave van het totaal betaalde bedrag, inclusief de verzendkosten. Kiest u ervoor om een of meerdere artikelen van de bestelling te houden heeft u recht op teruggave van het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen, exclusief de verzendkosten.

Wat moet ik doen als mijn vraag niet is beantwoord?

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem dan eenvoudig contact op via het contactformulier. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.